Foredrag om Gåingens Fysikk

Bli med på et interessant og nerdete foredrag om gåing og fysikk, et tema de aller fleste aldri har tenkt på!

Du får her en forståelse av hva som faktisk skjer når vi går, hvordan den menneskelige kroppen er utviklet for å gå og også løpe lett og effektivt ved bruk av kroppsvekten og “den omvendte pendel” mekanismen.

Dette foredraget gir deg også en basisforståelse av flere grunnleggende fenomener og begreper fra fysikkens verden ved bruk av en aktivitet du gjør hver dag, å gå!

Foredraget er interessant for deg som er interessert i bevegelse generelt og gåing og løping mer spesielt, og om du jobber med bevegelse, trening, rehabilitering mm. Og for deg med interesse for nerdete spesialinteresse temaer!

Foredrag om Gåingens Fysikk

Dato: Tirsdag 2. april kl 17.

Pris: 299 kr.

Sted: Online via Zoom. Er du påmeldt får du opptak i etterkant av kurset.

Kurs

Gå Bedre med Oppmerksom Bevegelse

Gå bedre med Oppmerksom Bevegelse

Et kurs med fokus på bevegelse i dagliglivet.

Hovedfokuset i kurset er på øvelser som hjelper deg å gå lettere, både i rolig og raskt tempo, på flat mark, oppover og nedoverbakke, trapper og terreng.

Du får en rekke øvelser på video som du kan gjøre hjemme selv, i tillegg til online gruppe hver 14. dag hvor du får nye øvelser og kan stille spørsmål. 

Vi har mye fokus på balanse i bevegelse i dette kurset. God balanse er en forutsettning for trygg bevegelse, når vi går, løper og i alle former for aktivitet, idrett, dans, lek mm.

Nettkurs med videoer og online gruppe.

Kurset består av videoer med øvelser du kan se og gjøre når du selv vil, der du er. Disse får du tilgang til ved påmelding.

Det er også online gruppe hver 14. dag med undervisning i Oppmerksom Bevegelse, online via Zoom. Her får du nye øvelser, du kan stille spørsmål og dele erfaringer. Du får også opptak av disse, i kursportalen. Du kan også få individuelle timer, med rabatt.

Dette nettkurset passer godt både for helt nye deltagere, de som har vært med på kurset tidligere og de som kjenner Oppmerksom Bevegelse og Feldenkraismetoden fra tidligere.

Få tilgang nå!

Gå Bedre og Lettere

Gå bedre med en forståelse av Gåingens Fysikk!

I dette kurset lærer du hvordan du kan bruke din egen kroppsvekt til å gjøre det lettere og mer komfortabelt å gå. Og du får også et foredrag om gåingens fysikk, som foklarer hvordan den menneskelige kroppen er utviklet for å gå, og også løpe, lett og effektivt, ved å bruke kroppsvekten og “den omvendte pendel” mekanismen.

Kurset hjelper deg å gå slik kroppen din er ment å gå fra naturens side, og med kroppens iboende mekaniske intelligens. Dette naturlige ganglaget kan vi miste av mange ulike grunner, som skader, mye stillesitting, dårlige sko, feilaktige ideer om gåing, estetiske idealer mm. I dette kurset lærer du hvordan du kan finne tilbake til det naturlige og lette ganglaget, basert på kroppens naturlige og iboende intelligens.

Gå bedre og lettere med Oppmerksom Bevegelse. Og en forståelse av Gåingens Fysikk!

Erfaringer fra tidligere deltagere

“Jeg har blitt mye mer bevisst på hva jeg gjør når jeg går, hele prosessen med kroppstyngden, hoften, kneet, føttene og tærne. Det har blitt lettere å gå.”

“Jeg klarte før kurset ikke å reise kroppen opp fra liggende stilling. Det kan jeg nå. Takk for god hjelp til å innse at kroppens vekt kan hjelpe meg opp og ned av gulvet riktig.”

“Jeg har ridd en gang i uka siden slutten av januar. Jeg har aldri klart å få høyrebeinet over hesten, men har måttet få hjelp til å løfte beinet over salen slik at jeg sitter riktig. Siste ridetime, like før avslutningen av kurset, klarte jeg å løfte foten over alene. Jeg satt plutselig i salen og var veldig overrasket!”

“Jeg har fått bedre balanse og går bedre uten krykke.”

“Jeg går tryggere, og det føles bedre. Jeg har funnet kontakt under føttene, og kan stå med lukkede øyne, noe jeg ikke har kunnet på flere år. Jeg er mer bevisst på hvordan jeg beveger meg, og føler meg mer i kontakt med kroppen.”

Du kan lese mer om utsagnene fra disse deltagerene og
høre et foredrag om kurset de deltok på på denne siden.

Online gruppe via Zoom

Kurset inneholder en online gruppe hver 14 dag, på mandager kl 16.45 – 17.15. Om det faller på en helligdag eller jeg er opptatt går det uken etterpå.

Her får du repetisjon og fordypning av øvelsene fra videoene i kursportalen, nye øvelser, individuelle råd og du kan stille spørsmål og dele erfaringer. Du får også opptak av gruppen, i kursportalen.

Online gruppe datoer:
Alle datoer er mandager fra kl 16.45 – 17.15

 • 15. april
 • 29. april
 • 13. mai
 • 3. juni
 • 17. juni
 • 1. juli
 • 15. juli
 • 29.juli
 • 12. august
 • 26. august
 • 9. september
v

Pris

Pris for 3 måneder: 1497 kr.

Du får tilgang til online kurset Gå Bedre og også samlingene i 3 måneder for 1497 kr. I løpet av 3 måneder vil det være minimum 6 samlinger. Du får også opptak av hver samling.

Rabattpris for studenter og trygdede: 1347 kr.
Skriv gå-bedre-student-3 i kupongfeltet på påmeldingssiden for å få rabatten.

Rabatt på individuelle timer: Som deltager får du også rabatt på individuell undervisning relatert til kurstemaet. Full pris for enkelttimer er 1400 kr. Redusert pris er 1200 kr. Individuelle timer kan også gjøres online. Du kan lese mer om individuell undervisning her.

 

Les mer om rabatten

Du må passe på at du har lagt inn rabatten i riktig felt før du betaler.

Klikk her for å se skjermbildet av hvordan det ser ut.
Husk å gjøre dette før du betaler på betalingssiden og sjekk at du har fått den rabatterte prisen. Vi kan ikke etterbetale rabatt som ikke er gitt.

Få tilgang nå!

Gå Bedre og Lettere

Hvem passer kurset for?

 

 • Deg som ønsker å gå mer i hverdagen.
 • Deg som allerede går mye.
 • Om du har problemer med å gå eller løpe.
 • Om du rehabiliterer etter skader eller sykdom.
 • Om du ønsker å kombinere gange med mindfulness.
 • Også relevant for løping og idretter hvor det løpes.

Hva vil du kunne oppnå?

 • Å gå raskere og lengre.
 • Beveg deg lettere og med mindre anstrengelse.
 • Forebygge skader.
 • Forbedret koordinasjon og balanse.
 • Reduksjon av smerter og ubehag.
 • Bedre utholdenhet.
 • Bedre forståelse av læring og bevegelse.

“Jeg kan gå lenger, bevege meg med en annen letthet og fleksibilitet i hverdagen og er mindre sliten. Smerter grunnet overbelasting har forsvunnet i løpet av kort tid.

For meg er dette en usedvanlig affirmativ og livsbejaende opplevelse at jeg som er 60 år gamle kan lære og oppleve meg mer naturlig bærekraftig og spenstig enn på mange år. Skulle gjerne ha lært dette som ungdom.”

Cecilie Dahl

Tidligere deltager

Kurset undervises av Hans Holter Solhjell

Jeg er Feldenkraispedagog og har spesialisert meg i temaer relatert til gåing og løping. Jeg har også mye erfaring med å omsette prinsipper fra Feldenkraismetoden til ski, både langrenn, slalom og telemark, og også skøyter og svømming.

I utgangspunktet er jeg pedagog med hovedfag i pedagogikk fra Universitet i Oslo. I tillegg er jeg utdannet i Kommunikologi, Somatic Experiencing, Sounder Sleep Systemet og er også Global Certification Trainer i TRE, Trauma Release Exercises.

Du kan lese mer om meg her.

 

Balanse og koordinasjon

I kurset jobber vi med å forbedre grunnleggende motoriske ferdigheter og koordinasjon relatert til å gå. Vi ser på hvordan vi kan utnytte balanse, vektoverføring og spille på lag med tyngdekraften for å gjøre bevegelse lettest mulig.

Dette er relevant uansett funksjonsnivå, enten du har utfordringer med normal gange, eller driver aktivt med en idrett hvor løping er en del av idretten.

I kurset veiledes du gjennom en serie bevegelsessekvenser på en slik måte at du øker din egen oppmerksomhet på deg selv og  utforsker din måte å gjøre bevegelsene på.

Gjennom øvelsene vil du finne nye og mer effektive, bedre koordinerte, lettere og mindre anstrengende måter å bevege deg på.

kurs-veiledning

Feldenkraismetoden

Undervisningen er basert på Feldenkraismetoden. Feldenkraismetoden er en pedagogisk metode hvor vi bruker oppmerksom bevegelse for å jobbe med rehabilitering, prestasjonsforbedring og personlig utvikling.

Du kan lese mer om Feldenkraismetoden her.

Her finner du noen utsagn om dette kurset fra tidligere deltagere

Ragnhild Høgseth

“Jeg har deltatt på gå bedre kurset med Hans Holter Solhjell og kan varmt anbefale det til andre. Jeg var nysgjerrig på å lære mer om Feldenkrais og oppmerksomhet gjennom bevegelse, og fikk flere a-ha opplevelser underveis.

Dette knyttet til helheten vi mennesker er og bærer i kropp og sinn, jeg fikk god verdi av kurset på et personlig plan, samt som instruktør for ryttere som kan ha godt av å bli bevisst hvilke mønstre som sitter i kroppen. Skal vi lære bort noe er den beste måten å lære hvordan egen kropp fungerer gjennom stødig læring og veiledning av andre.

Det fikk jeg oppfylt gjennom kurs med Hans og Oppmerksom bevegelse. En investering i kroppsbevissthet er en investering i egen helse = sjelden bortkastet, en prosess man kan bygge på i mange år.”

Ragnhild Høgseth, 36 år.