TRE-instruktørutdannelse i Oslo og online

Nå kan du ta instruktørutdannelse i Trauma Release Exercises – TRE – i Oslo og online. Les mer om online TRE-utdanning her. Se datoer for samlinger i Oslo lenger nede på siden.

Utdannelsen gir deg mulighet til å bruke TRE med enkeltklienter og grupper.

Du får innsikt og mulighet til egenutvikling gjennom oppgaver og personlig fordypning. TRE handler om å arbeide med kroppen i forhold til traumer, dyptliggende stress og kroppslige og emosjonelle spenninger.

Utdannelsen går over to moduler av tre dager hver. For å sertifiseres er det krav til egen praksis gjennom blant annet individuelle instruktørtimer.

Vil du være med uten å sertifiseres?

Du kan ta utdannelsen uten å ønske å bli instruktør. Kanskje ønsker du bare å lære mer om TRE, gjøre TRE og få en bedre forståelse av hva traumer er og hva som skjer i kroppen og nervesystemet relatert til stress og traumer? Som en del av gruppen vil du gjøre mye egenarbeid og få veiledning i egen prosess. For å sertifiseres som instruktør er det noen flere krav. Disse beskrives lenger nede på siden.

Moduler i Oslo

We also have dates for courses in English. See below.

Datoer for modul 1:

Onsdag til fredag 9, 10 og 11. juni 2021.

Tid:
Alle dager: kl. 09:00–16:00 med lunsj 1 time midt på dagen.

Sted:
Medisinsk Yoga og Mindfulness, Dronningens gate 23, Oslo.

Pris: 6200 kr

 

Datoer for modul 2:

Onsdag til fredag 6, 7 og 8. oktober 2021.

Tid:
Alle dager kl. 09:00–16:00 med lunsj 1 time midt på dagen.

Sted:
Medisinsk Yoga og Mindfulness, Dronningens gate 23, Oslo.

Pris: 6600 kr

 

Ønsker du informasjon om nye kursdatoer? Sett deg på interesseliste her.

 Online training in English.

We are now offering this TRE Training program online in English. You can see the English training page here.

Har du spørsmål om utdannelsen?

Du kan gjerne kontakte meg på telefon 41318627 eller på epost her.

Kurset avholdes gitt minimum 4 deltakere. Det er plass til 10 deltagere.

Påmelding til utdannelsen er bindende.

Tidligere deltager?

Modul 1 og 2 er også åpne for deg som har deltatt på disse modulene tidligere, hos oss eller andre steder. Å delta igjen på modul 1 eller 2 vil gi deg en fordypning av din egen prosess, og mulighet til å utvikle deg videre.

Dette gjelder også om du er sertifisert som TRE instruktør fra før.

Prisen er 3000 kr, for deg som har deltatt tidligere. Gi da informasjon om dette ved påmelding.

Om TRE, Trauma Release Exercises.

TRE, Trauma and Tension Releasing Exercises er utviklet av Dr David Berceli. TRE består av en serie med øvelser som hjelper kroppen i gang med og tilrettelegger for kroppens naturlige stressregulerende mekanismer, skjelving mm.

TRE øvelsene er nyttig både til eget bruk og håndtere eget stress, og for å for å lære klienter og grupper å håndtere og mestre stress bedre, og øke evnen til god affekt regulering.

Du kan lese mer om TRE her.

Du kan også lese mer om TRE på David Berceli’s nettside, på engelsk, her, www.traumaprevention.com.

Innhold i utdannelsen:

-Du lærer å gjøre TRE øvelsene selv og gjøre erfaring med hvordan de fungerer over tid (Modul 1).

-Du lærer å undervise TRE øvelsene til enkeltpersoner og til grupper (Modul 2).

-Omfattende innføring i teori og nevrofysiologisk kunnskap om hvordan stress og traumer setter seg i kroppen, og hvorfor TRE-øvelser og nevrogenisk skjelving kan være nyttige for å regulere stress.

-Det presenteres en grundig forklaring av dissosieringsbegrepet og hvordan dette arter seg kroppslig, emosjonelt og tankemessig i hverdagen, samt hva som skjer under og etter TRE-øvelser.

Krav til opptak til utdannelsen:

Modul 1 og 2 er åpen for alle. Alle som ønsker å bruke TRE for sin egen del kan delta på modul 1 og 2. Men for å sertifiseres er det egne krav, og ekstra arbeid som på gjennomføres, pluss en praktisk eksamen.

For å kunne sertifiseres og anvende TRE som verktøy i arbeide med klienter, individuelt eller gruppe, er det nødvendig at man har utdannelse fra helse og sosialfag, pedagogikk, psykoterapi, mindfulness, traumeterapi, eller kroppsorientert arbeide som yogainstruktør, massasje, feldenkraispedagog, meditasjon, mindfulness eller lignende. Har du mye erfaring fra lignende aktivitet, men ikke som lærer/pedagog/terapeut har du også mulighet til å være med. Vennligst oppgi din utdannelse og yrkesbakgrunn i påmeldingen.

Krav til sertifisering:

I tillegg til deltagelse på modul 1 og 2 så er det krav om egen øvelse, hvor man må logge og dokumentere 40 egne TRE sesjoner, og observasjon og refleksjonsnotat i forhold til egen prosess over tid.

I tillegg så er det krav om  4 individuelle timer med en sertifisert TRE instruktør. I disse timene er fokus på din egen prosess. Man må også undervise 4 grupper, og veilede 4 enkeltpersoner, og få tilbakemelding på undervisning og veiledning av en sertifisert TRE instruktør. Dette kan også foregå ved bruk av video, eller skype. Minimum antall timer er 12 timer.

Du kan lese en full beskrivelse av kravene til å bli sertifisert som TRE instruktør på nettsiden til David Bercelli, her.

Lærer under utdannelsen.

Lærer under utdannelsen er Hans Holter Solhjell.

Jeg har hovedfag i pedagogikk fra Universitet i Oslo. I tillegg er jeg utdannet i Feldenkraismetoden, Kommunikologi og Somatic Experiencing. Til daglig jobber jeg som kursholder/kursarrangør og veileder med fokus på foreldre og relasjoner med barn, kommunikasjon og konflikthåndtering, samt med kroppsorientert pedagogikk/selvutvikling og traumeterapi. Jeg er også sertifisert som TRE Certification Trainer. Du kan lese mer om meg her.

Dette er et kurs som det også er mulig å ta flere ganger, for deg som ønsker å få gjort mer TRE enn du får gjort selv i hverdagen, og med støtte fra en instruktør.

For å delta bør du være komfortabel med å gjøre TRE i gruppe og at det kan bli en del aktivitet og lyd.

Vi utforsker også flere posisjoner enn de vanlige grunnposisjonene du lærer i grunnkurset, og ser på hvordan du kan tilpasse posisjonene til din prosess og kombinere TRE med andre metoder du bruker. Du kan også få mer aktiv hjelp ved at jeg som instruktør hjelper til mer med hendene.