Om Søvnskolen

For deg som ønsker å sove bedre, sovne lettere og ha mer overskudd og energi.

Søvnskolen på Facebook.
Vi har nå en egen side på Facebook. Her legger vi ut linker til kurs, artikler, videoer og nettsider med informasjon om søvn. Du finner siden her.

 

Søvnskolen drives av Hans Holter Solhjell. Jeg er pedagog, med hovedfag fra Universitetet i Oslo. Utgangspunktet for min interesse for søvn er at jeg selv for 15 år siden jobbet med å løse mitt eget søvnproblem. Dette vekket en langvarig interesse for søvn, søvnvitenskap, og prinsipper, teknikker og metoder for avslappning, innsovning og forbedring av søvnkvalitet. Dette er noe jeg har fortsatt med også etter at jeg løste mitt eget søvnproblem, da søvn er et interessant og fasinerende tema.

Jeg har også en utdannelse i Sounder Sleep Systemet. I tillegg har jeg også utdannelse i Kommunikologi, Feldenkraismetoden og TRE nivå 2. TRE, Trauma Release Excercises er en kroppsorientert tilnærming til behandling av traumer og kroppslig/emosjonelle spenninger. Jeg holder også på med en utdannelse i Somatic Experiencing, SE, som også er en kroppsorientert tilnærming til behandling av traumer.

Gjennom Søvnskolen ønsker jeg å formidle grunnleggende praktisk kunnskap om søvn, innsovning, avslappning og restitusjon. Alt innholdet i Søvnskolen og kurset Bedre søvn har en vitenskaplig fundert basis, men er fremstilt med hovedvekt på praktisk bruk, og med en bred praktisk tilnærming, og for å være lett tilgjengelig. Vi går derfor ikke i dybden på teori og forskning om søvn, men forklarer de viktigste tingene på en enkel og lett forståelig måte. De aller fleste, også de som har lest artikler og  bøker om søvn vil finne flere nye måter å forstå søvn på, samt nye praktiske tilnærminger og råd.

Søvnskolen er også del i et internasjonalt nettverk basert på Sounder Sleep Systemet. Du kan lese mer om Sounder Sleep Systemet her, www.soundersleep.com.

Her kan du lese mer om Trauma Release Excercises og Somatic Experiencing.

Ønsker du å lese mer om Feldenkraismetoden kan du se denne nettsiden, www.feldenkrais.oslo.no

I tillegg driver jeg også www.foreldrekompetanse.no og www.famlab.no.