Hender, armer og skuldre

Bedre bevegelighet, mindre smerte. Kurs og veiledning.

Problemer med

hender, armer, skuldre?

Gjennom kurs eller individuelle timer lærer du enkle øvelser som hjelper deg å redusere smerter, forebygge plager og bruke kroppen bedre. Kurset er basert på Feldenkraismetoden, en lærings og utviklingsorientert tilnærming til rehabilitering, forebygging og prestasjonsforbedring.

Kurset passer spesielt godt for alle som bruker hender og armer mye, skriver på datamaskin, spiller et instrument, frisører, tannleger, håndtverkerer, kunstnere osv. Kurset er også aktuelt om du generelt er interessert i Feldenkraismetoden, bevegelse og læringsprosesser.

Øvelsene er orientert mot bedre og mer komfortabel bruk av hender, armer og skuldre, med redusert spenning og anspenthet.  Feil bruk, og overanstrengelse av kroppen kan føre til en lang rekke ulike problemer, smerter og belastningskader. Også om vi har hatt skader, operasjoner el. kan bevegelsene våre bli stivere, og vi kan kompensere for smerter og skader på måter som ikke er hensiktsmessige.

Gjennom disse øvelsene kan du gradvis finne frem til mer komfortable, effektive og mindre belastende måter å bruke kroppen på. De fleste øvelsene involvere også resten kroppen i større og mindre grad, og vi ser på helheten i dine bevegelsersmønstre.

Hendene og armene er viktige deler av kroppen og har en lang rekke funksjoner. Vi bruker de til å utrykke oss, til å sanse våre omgivelser, oss selv og andre, og til å gjøre alle våre tusenvis av daglige gjøremål. Gjennom kurset og øvelsene vil du få et mer bevist forhold til hvordan du bruker disse delene av deg selv, og hvordan du kan bruke resten av kroppen til å støtte de og redusere belastningen de utsettes for.

Påmelding eller bestilling av individuelle timer kan du gjøre via kontaktskjemaet her. Oppgi ditt navn og adresse, til bruk på giroen.

Påmelding og info

Påmelding eller bestilling av individuelle timer kan du gjøre via kontaktskjemaet her.

Oppgi ditt navn og adresse, til bruk på giroen.

Kursdato: For tiden kun individuelle timer.

Ønsker du informasjon om nye kursdatoer? Du kan sette deg på interesseliste her.