Kolikk baby

Kolikk og gråt hos baby.

Hvordan roe spedbarn og babyer som har kolikk eller gråter mye.

Lær å roe babyer som har kolikk eller gråter mye.

Vil du lære hvordan du på en enkel og skånsom måte kan roe ditt barn?

Du kan enten komme til en veiledningstime, eller også kjøpe vår DVD og kursmateriell og lære dette hjemme. Fordelen med metoden er det er en metode du lærer, og ikke noe en annen gjør med ditt barn, og selvfølgelig også at den virker godt.

Alle foreldre kan ha glede av denne metoden, som er utviklet av barnelegen Harvey Karp. Den er spesielt egnet for foreldre med spedbarn som har vanskelig for å falle til ro pga kolikk eller av andre årsaker.
Metoden er ikke vanskelig å få til, men er en teknikk som må læres. Første trinn er å svøpe barnet trygt slik at barnet ikke kan veive med armene og gjennom sin egen impulsive og ukontrollerte motoriske aktivet stresser seg selv og utløser sin egen gråt.

Men svøping alene er som regel ikke nok til å roe barnet, så flere av teknikkene til Karp må ofte brukes samtidig. Vi kurser foreldre i teknikker som vi kan si at utløser det vi kaller en “avslapningsrefleks” hos spedbarnet.

Karp kaller barnets tre første levemåneder for “det fjerde trimester”, og mener at man i denne perioden på mange måter fortsatt kan betrakte barnet som et foster. Avslapningsrefleksen trigges av de stimuli barnet opplever mens det fortsatt ligger i magen. Teknikker som etterligner de stimuli barnet opplever i livmoren mot slutten av svangerskapet, trykk, lyd, bevegelse med mer vil oppleves som beroligende.

Det er to måter du kan lære metoden på, og hvordan du kan roe spedbarn med kolikk, eller som gråter mye. Du kan enten komme til veiledningstime, eller du kan kjøpe vår DVD som viser deg hvordan du gjør dette. Denne DVDen som viser deg hvordan du roer et barn med kolikk kan du lese mer om på nettsiden om kolikk på Foreldrekompetanse.no. 

Ønsker du veiledning kan du kontakte oss via kontaktskjemaet på denne siden.

Om du kommer til veiledning eller kjøper DVD får du også med kursmateriellet til kursene ”De første månedene” og ”De første årene”. Her lærer du mye om barns søvn, kommunikasjon, kolikk og gråt og tilrettelegging for barns emosjonelle, sosiale og språklige utvikling.