Gå bedre instruktørutdannelse
For deg som vil hjelpe andre å bevege seg lettere og tryggere.
Målgruppe:
-Alle som jobber med og er interessert i bevegelse
-Fysioterapeuter
-Personlige trenere
-Yoga instruktører
Det er også mulig å være med om man primært er interessert for sin egen del. Utdanningen passer både for deg som kjenner til og har erfaring med øvelsene fra før, og også for helt nye deltagere.
Utdanningen går over 8 samlinger, 3 timer hver gang. For å bli sertifisert er det noen arbeidskrav og en praktisk eksamen. Les mer om dette under på siden.
Online utdanning via Zoom
Vi bruker Zoom slik at du kan delta hjemmefra eller fra jobb, uansett hvor du er,
Zoom gir mulighet til både å demonstrere øvelser, jeg kan observe deltagerene og vi kan snakke sammen mm. Dette har vist seg å fungere veldig godt i praksis, både for øvelser og dialog.
Vi gjør opptak av samlingene slik at du også kan øve og gjøre disse hjemme mellom hver kursgang, og også følge med om du ikke får med deg en samling live.
Utdanningen går over 8 samlinger, 3 timer hver gang.
Bortover, oppover, nedover, ulendt terreng mm.
Hovedfokuset i denne utdanningen er på hvordan du kan hjelpe andre å gå tryggere og lettere i rolig og raskt tempo på flat mark, opp og nedoverbakke, trapper og i terreng.
Vi gjør en øvelse i hver samling og ser på hvordan denne er relevant for gåing og daglig bevegelse.
Opptak av øvelser og samlinger
Deltagere får opptak, video, av øvelser på forhånd, og som beholdes etterpå. Disse kan også brukes i veiledning og undervisning av andre. Vi jobber også med disse i samlingene.
Dynamisk balanse, balanse i bevegelse
Et hovedfokus i utdanningen er dynamisk balanse, balanse i bevegelse. God dynamisk balanse er en forutsettning for å føle seg trygg i bevegelse, når vi går, løper og i alle former for aktivitet, idrett, dans, lek mm.
Mange trener i dag på statisk balanse, som i stillestående øvelser i for eksempel Yoga. I denne utdanningen har vi fokus på dynamisk balanse, balanse i bevegelse, relatert til å gå. Dette har også overføringsverdi direkte til alle andre stående aktiviteter, løping, dans, skøyter, ski mm.
Datoer for samlinger:
- Mandag 30. mai kl. 09.00 – 12.00
- Mandag 13 juni kl. 09.00 – 12.00
- Mandag 27 juni kl. 09.00 – 12.00
- Mandag 8. august kl. 09.00 – 12.00
- Mandag 22. august kl. 09.00 – 12.00
- Mandag 12. september kl. 09.00 – 12.00
- Mandag 26. september kl. 09.00 – 12.00
- Mandag 10. oktober kl. 09.00 – 12.00
Arbeidskrav og personlig veiledning:
For å sertifiseres er det noen arbeidskrav og en praktisk eksamen.
Innlevering av 5 videoer av undervisning og veiledning. Hver video er ment å være på ca 1 time. Du underviser da en enkeltperson som har deltatt på en serie med øvelser i gruppe, og som nå får individuell oppfølging.
Vi ser på denne videoen sammen og du får kommentarer og veiledning. Den siste og 5 videoen teller som eksamen. Total tid per veiledning er ca 2 timer. Du får her også personlig veiledning.
Pris
Pris for samlingene: 9900 kr
Prisen på 9900 kr er for samlingene. Du får deltagerbevis for disse, også om du ikke ønsker å sertifiseres.
Pris for veiledning/arbeidskrav og praktisk eksamen:
Pris per video/veiledningssesjon og eksamen: 2400 kr.
Veiledningspakke: Total for 5 videoer/veiledningssesjoner og eksamen, når betalt samlet på forhånd: 9900 kr.
Med denne utdanningen kan du hjelpe andre med å:
- Gå mer i hverdagen.
- Forebygge og avhjelpe problemer med å gå eller løpe.
- Rehabilitere etter skader eller sykdom.
- Gå bedre også i høy alder
- Å kombinere gange med mindfulness/oppmerksom bevegelse
Hva vil du kunne oppnå selv?
- Å gå raskere og lengre.
- Bedre balanse
- Beveg deg lettere og med mindre anstrengelse.
- Forebygge skader.
- Forbedret koordinasjon og balanse.
- Reduksjon av smerter og ubehag.
- Bedre utholdenhet.
- Bedre forståelse av læring og bevegelse.
- Å kunne hjelpe andre med det samme.
Hva sier tidligere Gå bedre deltagere?
Denne utdanningen tar utgangspunkt i kurset Gå bedre. I forbindelse med et kurs i 2021 ble det gjort en evaluering av deltagerenes utbytte av kurset.
På denne siden kan du lese mer om evalueringen av kurset hvor deltagere forteller om sine erfaringer.
Dette er noe av det som deltakerne forteller om i evalueringen:
“Jeg har blitt mye mer bevisst på hva jeg gjør når jeg går, hele prosessen med kroppstyngden, hoften, kneet, føttene og tærne. Det har blitt lettere å gå.”
“Jeg har fått bedre balanse og går bedre uten krykke.”
“Jeg går tryggere, og det føles bedre. Jeg har funnet kontakt under føttene, og kan stå med lukkede øyne, noe jeg ikke har kunnet på flere år. Jeg er mer bevisst på hvordan jeg beveger meg, og føler meg mer i kontakt med kroppen.”
“Jeg klarte før kurset ikke å reise kroppen opp fra liggende stilling. Det kan jeg nå. Takk for god hjelp til å innse at kroppens vekt kan hjelpe meg opp og ned av gulvet riktig.”
“Jeg har ridd en gang i uka siden slutten av januar. Jeg har aldri klart å få høyrebeinet over hesten, men har måttet få hjelp til å løfte beinet over salen slik at jeg sitter riktig. Siste ridetime, like før avslutningen av kurset, klarte jeg å løfte foten over alene. Jeg satt plutselig i salen og var veldig overrasket!”
“Jeg går tryggere, og det føles bedre. Jeg har funnet kontakt under føttene, og kan stå med lukkede øyne, noe jeg ikke har kunnet på flere år. Jeg er mer bevisst på hvordan jeg beveger meg, og føler meg mer i kontakt med kroppen.”
På denne siden kan du lese mer om evalueringen av kurset hvor deltagere forteller om sine erfaringer.
“Jeg kan gå lenger, bevege meg med en annen letthet og fleksibilitet i hverdagen og er mindre sliten. Smerter grunnet overbelasting har forsvunnet i løpet av kort tid.
For meg er dette en usedvanlig affirmativ og livsbejaende opplevelse at jeg som er 60 år gamle kan lære og oppleve meg mer naturlig bærekraftig og spenstig enn på mange år. Skulle gjerne ha lært dette som ungdom.”
Utdanningen undervises av Hans Holter Solhjell
Jeg er Feldenkraispedagog og har spesialisert meg i temaer relatert til gåing og løping. Jeg har også mye erfaring med å omsette prinsipper fra Feldenkraismetoden til ski, både langrenn, slalom og telemark, skøyter, svømming, slakk line, fotball mm.
I utgangspunktet er jeg pedagog med hovedfag i pedagogikk fra Universitet i Oslo. I tillegg er jeg utdannet i Kommunikologi, Somatic Experiencing, Sounder Sleep Systemet og er også Global Certification Trainer i TRE, Trauma Release Exercises.
Du kan lese mer om meg her.
Dynamisk balanse og koordinasjon
I utdanningen jobber vi med å forbedre grunnleggende motoriske ferdigheter og koordinasjon relatert til å gå. Vi ser på hvordan vi kan utnytte balanse, vektoverføring og spille på lag med tyngdekraften for å gjøre bevegelse lettest mulig.
Dette er relevant uansett funksjonsnivå, enten man har utfordringer med normal gange, eller driver aktivt med en idrett hvor løping er en del av idretten.
I utdanningen lærer du å undervise en serie bevegelsessekvenser på en slik måte at dine deltagere øker din egen oppmerksomhet på seg selv og utforsker sin måte å gjøre bevegelsene på.
Og du lærer hvordan du kan hjelpe de å finne nye og mer effektive, bedre koordinerte, lettere og mindre anstrengende måter å bevege seg på.