Online konferanse om kroppsorienterte metoder | 24 – 28. januar.

 

Foredragsholder:

Karen Kollien Nygaard

Psykolog, TRE instruktør og yogaterapeut

 

Torsdag 27. januar | Kl 17.00 – 18.00

TRE® som verktøy for bedre skuespill.

-Kroppsorientert tilnærming til kreativitet, stressmestring og selvutvikling hos skuespillerstudenter

NSKI Høyskole i Oslo (nski.no) tilbyr TRE® som fag. Studentene på skuespillerlinjen har ukentlig TRE-undervisning i alle de tre årene på Bachelor-utdanningen. Også elevene på Musikalteaterlinjen, regilinjen og manuslinjen får lære TRE som et verktøy for en bedre hverdag, og for å fremme kreativiteten som kunstner.

Karen vil i foredraget dele sine erfaringer fra de fem siste årene hun har undervist TRE på NSKI Høyskole.

Godt skuespill er avhengig av skuespillerens evne til å være til stede på scenen. Tilstedeværelse forutsetter at øyeblikket oppleves som trygt, hvis ikke vil skuespilleren logge seg ut av kroppen enten ved å dissosiere eller ved å tenke seg inn i rollen istedenfor å leve seg inn i den.

Når vi er til stede i oss selv kjenner vi både de følelsene våre som er i øyeblikket, men også gamle følelser med traumatisk innhold vil kunne dukke opp. Kroppen er skuespillerens viktigste ressurs for å kunne skape troverdige roller, og det er derfor viktig at gamle og nye traumer reguleres slik at de ikke forstyrrer skuespillerens kreative prosess.

I tillegg er stress og traumeregulering effektivt for å forebygge stress og utbrenthet. Skuespilleryrket har krevende arbeidsrammer, og det er viktig å ha effektive verktøy for å bearbeide prestasjonspress og gi slipp på rollen man har spilt etter at forestillingen er over.

Om Karen Kollien Nygaard

Karen er psykolog, TRE® Practitioner (tension and trauma releasing exercises), sertifisert i Neurogenic Yoga™ og som yogaterapeut (C-IAYT). Hun er psykologspesialist i organisasjonspykologi og brenner for forebyggende helse og for at de hun møter skal lykkes.

Hun er en ettertraktet motivator og foredragsholder med base i privatpraksis i Oslo hvor hun tilbyr terapi, TRE® og yoga til enkeltpersoner, par og grupper. Ukentlig underviser hun skuespiller- og musikalteaterstudentene på NSKI Høyskole (www.nski.no) i TRE®.

Karen er forfatter av bøkene:

  • Balanse. Verktøy for livet (Aschehoug)
  • Fitnessyoga (Gyldendal)

Hun har i tillegg hatt faste spalter i avis og magasiner.

Du kan lese mer om Karen på hennes nettside: www.kolliennygaard.no

Karen holder foredrag under

Online Konferanse om Kroppsorienterte Metoder -Stress, Traumer og Selvutvikling

Mandag til fredag 24 – 28. januar 2022